Eläinlääkäripalvelut

Oulunkaaren ympäristöpalvelut tuottaa eläinlääkäripalvelut Utajärven alueella.

Pieneläimelle vaalalaiset ja utajärveläiset voivat varata ajan Vaalan vastaanotolle (Kolehmaisentie 3, 91700 Vaala) muille arkipäiville kuin keskiviikolle. Kiireettömät leikkaukset tehdään pääsääntöisesti tiistaisin, jolloin käytettävissä on eläinlääkärin avustaja.

Utajärvellä ei ole vastaanottotilaa, vaan eläinlääkäri kiertää ja hoitaa pieneläimiä kotikäynneillä keskiviikkoisin. Käynnin hinta on asiakkaalle sama kuin vastaanottokäynnin eli kotikäynnistä johtuvia korkeampia kustannuksia ei veloiteta asiakkaalta. Käynnin voi tilata valmiiksi muinakin päivinä ja sitä voi toivoa aamu- tai iltapäiväksi. Eläinlääkäri ilmoittaa tarvittaessa tarkemman saapumisajan keskiviikkoaamuna tai ennen saapumistaan.

Suureläimet Vaalassa ja Utajärvellä eläinlääkäri hoitaa tilakäynneillä.

Tieto päivystävästä eläinlääkäristä kerrotaan tiedotteessa puhelinnumerossa 0400855900.

Kenelle ja millä ehdoin

Peruseläinlääkäripalvelu muille kuin hyötyeläimille on kunnan vastuulla vain, jos palvelua ei muuten ole saatavilla yhteistoiminta-alueella.

Tausta ja lainsäädäntö

Eläinlääkäripalveluihin kuuluvat eläimen terveydentilan ja sairauksien toteaminen ja hoito sekä eläinlääkinnällisten todistusten antaminen. Palveluihin kuuluvat myös eläinten terveyden ja hyvinvoinnin ylläpito, ennaltaehkäisevä terveydenhuolto ja tarvittaessa eläimen lopetus.

Peruseläinlääkäripalvelua saa arkipäivisin virka-aikana ja kiireellistä eläinlääkäriapua kaikille kotieläimille kaikkina vuorokaudenaikoina. Alueen ympäristöterveydenhuollon järjestäjä voi tuottaa palvelut itse tai hankkia ne yksityiseltä eläinkääripalvelun tuottajalta.


Eläinlääkintähuoltolakihttp://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2009/20090765

Puhelinasiointi

Utajärven eläinlääkäri

Utajärven kunnassa eläinlääkäri tarjoaa kotikäyntipalvelua. Eläinlääkärillä ei ole Utajärvellä kiinteää toimipaikkaa.

Puhelin

Vaalan ja Utajärven kunnaneläinlääkäri, Matleena Hietala
+358400855900

Aukioloajat

Ajanvaraus on arkisin klo 8-9. Kiireellisissä asioissa jätä viesti vastaajaan!