Ohita päävalikko
Takaisin etusivulle
Avaa päävalikkoSulje päävalikko  
Ohita sivuvalikko

Jätteiden keräys ja vastaanotto sekä jäteneuvonta

Kempeleen Jätekuljetus Ky tuottaa jäteneuvontaa Utajärven kunnassa.

Kempeleen Jätekuljetus Ky tuottaa Utajärven kunnalle jätehuollon operatiivisen toiminnan, kuten jätteiden vastaanotto ja käsittely, jäteasemien toiminta, lajitteluohjeet, vaarallisten jätteiden käsittely, yritysjätteet, ym.

Lakeuden EKO on Limingan, Tyrnävän, Muhoksen ja Utajärven kuntien jätehuoltoviranomainen, ja tuottaa mm. seuraavia palveluita; viranomaistoiminta, alueen jätehuolto ja kehittäminen, jätehuoltomääräykset, jätetaksa, poikkeamiset jätehuoltomääräyksistä, reklamaatiot, koulutustilaisuudet.

Jäteasemalle otetaan vastaan sähkö- ja elektroniikkaromua, vaarallisia jätteitä (maalit, akut, loisteputket, öljyt, ym.), rakennus ja remonttijätettä, sekajätettä (huonekalut, isot tavarat), haravointi ja puutarhajätteitä, oksia ja risuja sekä hyötyjätteitä: lasi, metalli, kartonki, pahvi, paperi ja pakkausmuovi.

Kotitaloudet voivat tuoda Lakeuden EKOn jäteasemille veloituksetta risuja ja oksia, haravointijätettä, sähkölaitteita, metallia ja energiansäästölamppuja, loisteputkia, vaarallisia jätteitä, käsittelemätöntä (puhdasta) puuta, sekä hyötyjätteitä: pakkausmuovia, lasipakkauksia, pienmetallia, kartonkia/pahvia ja paperia.

Utajärven kunnassa on voimassa kiinteistön haltijan järjestämä jätteenkuljetus, jolloin jokaisella kiinteistöllä on velvollisuus tehdä itse sopimus kilpailuttamansa jätekuljetusyrityksen kanssa.

Pikalinkit:

Toimi näin

Jos haluat jäteneuvontaa, ota yhteyttä puhelimitse tai sähköpostitse.

Utajärven kunnassa on kuntalaisille tarkoitettu jäteasema johon voi toimittaa jätteitä, osoite: Mustikkakankaantie 10, Utajärvi. Jäteasema palvelee kuntalaisia aina tiistaisin klo: 14 – 18, lisäksi kesäaikana (1.5 – 31.8) parittoman viikon lauantaina klo 10-14.

Palvelu on tarkoitettu kuntalaisille. Osasta jätettä on määrärajoitteet ja osasta peritään jätetaksan mukainen maksu. Jäteneuvonta on maksutonta.

Tausta ja lainsäädäntö

Jokainen, joka tuottaa jätettä, on jätelain mukaan velvollinen huolehtimaan jätteistään asianmukaisesti. Mahdollisimman suuri osa jätteestä tulee lain mukaan lajitella ja kierrättää tai käyttää muuten hyödyksi.

Asumisessa syntyvän yhdyskuntajätteen jätehuollon järjestämisestä vastaa kunta. Osan jätteistä asukkaat voivat viedä kiinteistön omiin jäteastioihin, ja osa jätteistä tulee viedä alueelliseen keräys- tai vastaanottopaikkaan. Kunnan on järjestettävä myös vaarallisen jätteen vastaanotto ja käsittely.

Tiettyjen jätteiden, kuten sähkö- ja elektroniikkaromun, akkujen ja paristojen, pakkausjätteiden, paperijätteiden ja ajoneuvojen renkaiden, alueellisesta vastaanotosta vastaavat niiden valmistajat ja maahantuojat, joiden järjestämiin vastaanottopaikkoihin jätteitä voi toimittaa.

Jätelakihttp://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/2011/20110646

Puhelinasiointi

Lakeuden EKO puhelinasiointi

Limingan kunnan ympäristösuunnittelija. Lakeuden EKO

Puhelin

+358503240963

Aukioloajat

Maanantai 08:00 - 16:00
Tiistai 08:00 - 16:00
Keskiviikko 08:00 - 16:00
Torstai 08:00 - 16:00
Perjantai 08:00 - 16:00

Yhteystiedot

Jäteneuvonta ja asiakaspalvelu

Utajärven kunnan jäteneuvonta ja asiakaspalvelu, tuottajana Kempeleen Jätekuljetus Ky ja Lakeuden EKO

Kempeleen Jätekuljetus Ky, Operatiivinen toiminta: jätteiden vastaanotto ja käsittely, jäteasemien toiminta, lajitteluohjeet, vaarallisten jätteiden käsittely, yritysjätteet, ym.

Lakeuden EKO, Jätehuoltoviranomainen: viranomaistoiminta, alueen jätehuolto ja kehittäminen, jätehuoltomääräykset, jätetaksa, poikkeamiset jätehuoltomääräyksistä, reklamaatiot, koulutustilaisuudet, ym.

Tuottajayhteisön vastuulle kuuluvien pakkauksien vastaanottopisteitä hoitaa Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy. RINKI:lle ilmoitetaan mahdolliset RINKI –ekopisteiden siisteyteen tai täyttymiseen liittyvät asiat. RINKI Oy antaa myös neuvoja koskien pakkauksien lajittelua koskeviin kysymyksiin.

Puhelin

Lakeuden EKO, Viranomaisneuvonta
+358503240963

Kempeleen Jätekuljetus, Jätehuollon neuvonta
+35885620310

Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy, asiakaspalvelu
+358800133888

Sähköposti

lakeudeneko@liminka.fi
neuvonta@kempeleenjatekuljetus.fi
asiakaspalvelu@rinkiin.fi

Käyntiosoite

Liminganraitti 10 C
91900 LIMINKA

Käyntiosoite

Ekohaka 7
90440 KEMPELE

Utajärven jäteasema

Utajärven jäteasema sijaitsee Mustikkakankaan teollisuusalueella. Ohjeita jätteiden vientiin saa Lakeuden EKO:n kotisivuilta.

Puhelin

Utajärven jäteasema
+358443542134

Kempeleen Jätekuljetus, Asiakaspalvelu
+35886520310

Käyntiosoite

Varastotie 5
91600 UTAJÄRVI

Aukioloajat

Tiistai 14:00 - 18:00

Poikkeusaukioloajat

Kesäaikana tiistain lisäksi auki parittoman viikon lauantaina klo. 10.00 - 14.00.
Maanantai 10:00 - 14:00

Verkkosivu

Lakeuden EKO

Lakeuden EKOn verkkosivuilta löytyvät mm. ohjeet ja jätehuoltomääräykset.

Sivun sisältö tuotu Suomi.fi-palvelusta 02.02.2022 08:39
siirry suomi.fi palveluun

Käytämme evästeitä sivuston toiminnoissa, sosiaalisen median ominaisuuksien tarjoamiseen ja liikenteen analysointiin.
Tietoa sivustosta