Avaa päävalikkoSulje päävalikko  

Kirjastopalvelut

Utajärven kirjastossa voi käydä tekemässä hyviä lainoja, lukea lehtiä, tutustua erilaisiin näyttelyihin tai vaikkapa pelata lautapelejä! Utajärvi kuuluu OUTI-kirjastokimppaan.

Kirjastosta löytyy noin 24 000 niteen laajuinen kokoelma lasten, nuorten ja aikuisten kirjoja. DVD-elokuvia, CD-levyjä sekä äänikirjoja kirjaston kokoelmissa on n. 4000 nidettä. Kirjaston lehtisalissa voi tutustua yli 80 tilattuun sanoma- ja aikakauslehteen. Lisäksi lainattavissa on sähkönkulutusmittari ja erilaisia liikuntavälineitä. Asiakkaiden käytössä on myös Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan yhteinen e-kirjasto, joka sisältää mm. e-kirjoja, e-äänikirjoja, musiikkia, e-lehtiä ja elokuvia.

Utajärven kirjastosta voi lainata myös lukuesteisille tarkoitettuja Celia-äänikirjoja tai hankkia tunnukset Celia-kirjaston äänikirjapalveluun.

Asiakkaiden käytettävissä on kolme tietokonetta, joista yksi on varattu tiedonhakuun OUTI-tietokannasta. Kirjastossa on mahdollisuus tulostaa, skannata ja ottaa kopioita. Tulosteista ja kopioista peritään maksu. Asiakkaiden käytössä on myös neljä kiinteää iPadia sekä kaksi iPad-tablettia, joita voi lainata kirjaston tiloissa käytettäväksi. Tableteilta voi mm. lukea e-lehtiä tai selata nettiä.

Kirjaston eteisessä on Tuo ja vie -kierrätyshylly, johon asiakkaat voivat tuoda omia kirjojaan ja lehtiään sekä ottaa luettavaa itselleen. Kierrätyshyllyyn ei saa tuoda tietosanakirjoja eikä kirjaston poistokirjoja.

Kirjastoon on sijoitettu kotiseutuarkisto.

Sofian Kammari on kirjaston näyttelytila, jossa kuukausittain vaihtuvat mielenkiintoiset ja monipuoliset näyttelyt. Tilan varaamisesta omaa näyttelyä varten voi tiedustella kulttuurisihteeri Tarja Vimparilta (puh. 050 5886 607).

Sofian Kammari on myös asiakkaiden varattavissa käytettäväksi kirjaston aukioloaikoina erilaisiin tilaisuuksiin. Tilan varaamisesta ei peritä maksua.

Toimi näin

Kirjastokortin ja henkilökohtaisen PIN-koodin voit hankkia lähimmässä kirjastossa. Kirjasto voi antaa kortin oman kunnan tai oman kirjastoyhteenliittymän aineistojen lainaamista varten.

Kun haet korttia, ota mukaan henkilöllisyystodistus, passi tai poikkeustapauksissa muu viranomaisen antama henkilökortti. Korttia et voi hankkia ilman henkilökohtaista käyntiä. Lapsen kirjastokorttia varten tarvitaan hakemus huoltajalta.

Kirjaston omien aineistojen käyttö, lainaus ja varaaminen, kirjastossa oleskelu sekä ohjaus ja neuvonta on maksutonta. Esimerkiksi kaukolainoista, kopioista, kokoontumistilojen käytöstä saatetaan periä maksu. Nämä selviävät kunkin kunnan kirjaston käyttösäännöistä.

Verkkoasiointi

OUTI-verkkokirjasto

Hae ja varaa aineistoa sekä uusi lainoja OUTI-verkkokirjastossa.

Verkkokirjastossa voit myös mm. maksaa kirjastomaksut, katsoa lainahistoriaasi ja muuttaa yhteystietosi.

Verkkoasiointi

https://outi.finna.fi

Yhteystiedot

Utajärven kirjasto

Utajärven kirjasto sijaitsee Utajärven kirkonkylällä. Kirjastorakennuksen on suunnitellut arkkitehti H. Pyykkönen Suomussalmelta ja se on valmistunut vuonna 1987. Kirjasto toimii osittain itsepalvelukirjastona.

Puhelin

Kirjaston asiakaspalvelu
+358504440029

Kirjaston toimisto
+358504437583

Kirjaston vastuuhenkilö
+358505886607

Sähköposti

kirjasto@utajarvi.fi

Käyntiosoite

Anttilantie 13
91600 UTAJÄRVI

Verkkoasiointi

Kirjasto Facebookissa

Aukioloajat

Maanantai 11:00 - 18:00
Tiistai 11:00 - 16:00
Keskiviikko 11:00 - 16:00
Torstai 11:00 - 18:00
Perjantai 11:00 - 16:00

Poikkeusaukioloajat

Itsepalvelukirjasto käytettävissä arkisin 9.00 - 21.00 sekä la ja su 9.00 - 18.00
09:00 - 21:00
sisältö tuotu suomi.fi:stä 20.05.2019 12:49
siirry suomi.fi palveluun
Anna palautetta
Sulje
Anna palautetta