Ohita päävalikko
Takaisin etusivulle
Avaa päävalikkoSulje päävalikko  
Ohita sivuvalikko

Sofian Kammari

Sofian Kammari on Utajärven kirjastossa sijaitseva näyttelytila, joka toimii myös kirjaston kokoontumis- ja tapahtumatilana. Kammari on nimetty kirjaston ensimmäisen kirjastonhoitajan, 1800-luvulla eläneen pastorin rouva Sofia Heikelin mukaan.

 

Näyttelyt

Sofian Kammarissa järjestetään kuukausittain erilaisia näyttelyitä valokuva- ja taidenäyttelyistä kädentöihin ja veistoksiin. Tilan kolmella seinällä on kiinteät ripustuskiskot, joiden varaan töitä voi asettaa. Lisäksi neljännellä seinällä on jonkin verran vapaata seinätilaa töiden esittelyä varten. Pöytätilaa näyttelyesineitä varten järjestetään tarpeen mukaan. Tilassa voi pitää myös myyntinäyttelyitä; myyntityö on näyttelyasettajan omalla vastuulla.

Sofian Kammarin pohjapiirros

Tilan varauksesta omaa näyttelyä varten voi tiedustella kulttuurisihteeri Tarja Vimparilta (puh. 050 5886 607). Tilan varauksesta ei peritä maksua.

 

Tulevia näyttelyitä

Helmikuu - Jussi Valtakari, Tyypit, kiertonäyttely Oulun taidemuseosta

Maaliskuu - Utajärven Eläkkeensaajien kädentaitonäyttely

Huhtikuu - Päiväkoti Piilometsä, Vettenhaltijat

Toukokuu - Lasten kuvataidepiirin näyttely

Kesäkuu - Helsingin Sanomien kiertonäyttely

Heinäkuu - Aapo Kukon sarjakuvanäyttely

 

Tapahtumat ja kokoontumiset

Sofian Kammari toimii kirjastossa myös tapahtumatilana ja kokoontumispaikkana. Istumapaikkoja tilaan voidaan esityksiä varten järjestää enintään 40 hengelle. Tilassa on langaton WiFi-yhteys ja mahdollisuus käyttää kirjaston liikuteltavaa älytaulua esitysten tukena. Tilassa on myös piano. Huomioithan, että Sofian Kammari on käytössä vain kirjaston palveluaikoina, ei itsepalveluajalla.

Tilan varauksesta kokoontumisia ja esityksiä varten voi tiedustella kirjaston henkilökunnalta (puh. 050 444 0029). Tilan varauksesta ei peritä maksua.

päivitetty viimeksi: 19.02.2020 13:58