Ohita päävalikko
Takaisin etusivulle
Avaa päävalikkoSulje päävalikko  
Ohita sivuvalikko

Liikunta- ja elintapaneuvonta

Utajärven kunnassa liikunta- ja elintapaneuvonta toteutetaan yhteistyössä Oulunkaaren terveyspalveluiden ja Utajärven kunnan liikuntapalveluiden kanssa. Maksuttomaan neuvontaan pääsee terveydenhuollon kautta, tai varaamalla itse ajan elintapaohjaajalta.

Liikunta edistää hyvinvointia ja terveyttä. Sen avulla voidaan ennaltaehkäistä, hoitaa ja kuntouttaa monia sairauksia. Liikunta virkistää, tuottaa hyvää oloa sekä mieltä, auttaa painonhallinnassa ja yleisesti jaksamisessa, unen saamisessa ja rentoutumisessa. Liikkumalla voi myös saada uusia elämyksiä, edistää sosiaalisia suhteita ja yhteisöllisyyttä. Jos olet kadottanut liikuntakipinän, ravintoasiat kaipaavat päivittämistä, tarvitset apua kuntoutumisessa tai kannustusta elintapamuutoksessa, voit varata ajan elintapaohjaajille.

Liikuntaneuvonnassa tarkennetaan liikkumisohjeita testaamalla, etsimällä sopivia liikuntamuotoja, auttamalla ja ohjaamalla tarvittaessa käytännön liikuntakokeiluissa, jakamalla kirjallista tietoa sekä kannustamalla ja seuraamalla edistymistä säännöllisesti. Elintapaneuvonta on osa liikuntaneuvontaa. Seurannassa voidaan tarvittaessa käyttää erilaisia testejä ja mittareita. Liikuntaneuvontaa varten voit saada liikuntareseptin, joka on tulostettava resepti, johon merkitään asiakkaan sen hetkinen liikunnan määrä, yksinkertainen liikuntaohje ja jatkotoimenpiteet. Reseptin voi kirjoittaa lääkäri, sairaanhoitaja, terveydenhoitaja, fysioterapeutti tai liikunnanohjaaja. Liikuntaneuvontaan voi toki tulla myös ilman reseptiä. Liikuntaneuvonta on osa elintapaneuvontaa.

Elintapaneuvonta kestää n. 1-12 kuukautta, yhteydenottoja ja käyntejä n. 2-5 kertaa 1h, tai tarpeen mukaan. Elintapaneuvonnan aikana elintapaohjaaja auttaa ja motivoi asiakasta löytämään toimintatapoja ja työkaluja, joiden avulla voi parantaa kokonaisvaltaisesti omaa hyvinvointia ja pyrkiä pysyvään elintapamuutokseen. Asiakkaan terveydentilaa voidaan tarvittaessa seurata erilaisten mittausten kautta, mm. laboratoriokokeet ja hyvinvointimittarit

Toimi näin

Jos haluat käyttää palvelua, tai lisätietoja palvelusta, ota rohkeasti yhteyttä kunnan liikunnanohjaajaan tai kouluterveydenhoitajaan.

Yhteystiedot

Nuoriso- ja liikuntatalo

Nuorisotila on turvallinen säännöllisesti avoin olohuone nuorille, jossa voi viettää aikaansa musisoiden, kokoustaen, pelaillen tai vain oleskellen.

Utajärven nuoriso- ja liikuntatalolla sijaitsee nuorisotila Nuokku, liikuntasali sekä kuntosali.

Puhelin

Liikuntapalvelut; Rajala Kaino
+358406282224

Nuorisopalvelut; Körkkö Eija
+358406486103

Sähköposti

kaino.rajala@utajarvi.fi
eija.korkko@utajarvi.fi
nuorisotoimi@utajarvi.fi

Käyntiosoite

Koulutie 4
91600 UTAJÄRVI

Aukioloajat

Maanantai 15:00 - 20:00
Tiistai 15:00 - 20:00
Keskiviikko 15:00 - 20:00
Torstai 15:00 - 20:00
Perjantai 15:00 - 20:00
Sivun sisältö tuotu Suomi.fi-palvelusta 12.10.2020 06:08
siirry suomi.fi palveluun

Käytämme evästeitä sivuston toiminnoissa, sosiaalisen median ominaisuuksien tarjoamiseen ja liikenteen analysointiin.
Tietoa sivustosta