Omatoimikirjasto

Utajärven kirjasto toimii osittain omatoimikirjastona. Itsepalveluaikana asiakkaat pääsevät asioimaan kirjastossa omatoimisesti arkiaamuisin ja -iltaisin, viikonloppuisin ja juhlapyhinä.

Omatoimikirjaston käyttö vaatii voimassa olevan OUTI-kirjastokortin ja nelinumeroisen PIN-koodin. PIN-koodi on sama, jota käytetään verkkokirjastoon kirjautumisessa ja e-aineistojen lainaamisessa. PIN-koodin voi pyytää mistä tahansa OUTI-kirjastojen toimipisteestä.

Itsepalveluaikana asiakas hoitaa lainauksen ja palautuksen automaatilla. Varaukset voi noutaa itsepalveluhyllystä. Kirjaston kokoelma, lehtisali, tietokoneet ja e-aineistot ovat kaikki asiakkaiden käytettävissä.

Maksulliset palvelut kuten kopiointi ja tulostus, kaukopalvelu ja kirjojen myynti eivät ole käytettävissä itsepalveluajalla. Maksujen maksaminen sekä muut asiakastietojenmuutokset (kortin uusinta, osoitteenmuutokset) on hoidettava kirjaston palveluaikana. Myöskään Sofian Kammarin näyttelyitä ei voi käydä katsomassa itsepalveluajalla.

Omatoimikirjaston ikäraja on 16 vuotta. Alle 16 vuotiaat lapset voivat asioida vanhempien seurassa.

Itsepalveluaikana asioiva asiakas sitoutuu noudattamaan OUTI-kirjastojen käyttösääntöjä sekä ylläpitämään asioidessaan siisteyttä ja järjestystä. Asiakkaiden tulee myös huolehtia siitä, että ovi menee lukkoon sisään tultaessa ja tilasta poistuttaessa. Itsepalveluajan päätyttyä kirjaston tiloista on poistuttava viipymättä. Sisäänkirjautunut asiakas on vastuussa niin omasta kuin mukanaan tulleiden muiden asiakkaiden käyttäytymisestä sekä velvollinen korvaamaan mahdolliset aiheuttamansa vahingot, sekä myös niiden henkilöiden aiheuttamat vahingot, jotka ovat tulleet kirjastoon hänen seurassaan tai samalla oven avauksella. Itsepalvelukirjaston käyttö voidaan tarvittaessa estää esimerkiksi häiriökäyttäytymisen vuoksi.

Omatoimikirjastossa on tallentava kameravalvonta turvallisuuden takaamiseksi.

Toimi näin

Omatoimikirjaston käyttö vaatii voimassa olevan OUTI-kirjastokortin ja nelinumeroisen PIN-koodin, joilla kirjastoon pääsee sisään. PIN-koodi on sama, jota käytetään verkkokirjastoon kirjautumisessa. PIN-koodin voi pyytää mistä tahansa OUTI-kirjastojen toimipisteestä.

Verkkoasiointi

OUTI-verkkokirjasto

Hae ja varaa aineistoa sekä uusi lainoja OUTI-verkkokirjastossa.

Verkkokirjastossa voit myös mm. maksaa kirjastomaksut, katsoa lainahistoriaasi ja muuttaa yhteystietosi.

Verkkoasiointi

Yhteystiedot

Utajärven kirjasto

Utajärven kirjasto sijaitsee Utajärven kirkonkylällä. Kirjasto toimii osittain omatoimikirjastona. Kirjastorakennuksen on suunnitellut arkkitehti H. Pyykkönen Suomussalmelta ja se on valmistunut vuonna 1987.

Puhelin

Kirjaston asiakaspalvelu
+358504440029

Kirjaston vastuuhenkilö
+358504437583

Sähköposti

kirjasto@utajarvi.fi

Käyntiosoite

Koulutie 1
91600 UTAJÄRVI

Verkkoasiointi

Kirjasto Facebookissa

Aukioloajat

Henkilökunta paikallaMaanantai 11:00 - 18:00
Tiistai 11:00 - 16:00
Keskiviikko 11:00 - 16:00
Torstai 11:00 - 18:00
Perjantai 11:00 - 16:00
Omatoimikirjasto käytettävissä joka päivä 9.00 - 21.00