Talous- ja jäteveden laskutus

Vesi- ja jätevesilaskutus perustuu kiinteistökohtaisella vesimittarilla mitattuun veden kulutukseen. Kuluttaja-asiakkaat saavat vuodessa neljä vesilaskua. Laskutukseen tulee ilmoittaa kaikista vesi- ja jätevesilaskutukseen liittyvistä muutoksista. Laskutukseen vaikuttavia muutoksia ovat esim. nimen muutokset, osoitteen muutokset, omistaja- tai kuluttajamuutokset.

Utajärven kunnalla on käytössä sähköinen asiointipalvelu vesimittarin lukeman ilmoittamista varten. Vesimittarin lukemat tulee ilmoittaa ensisijaisesti sähköisen asiointipalvelun kautta. Toisena vaihtoehtona on edelleen vuosittain lähetettävän vesimittarilukeman ilmoituskortin palauttaminen postitse.

Utajärven kunnallisen vesihuoltolaitoksen laskutuksen tuottaa Monetra Oulu Oy.

Pikalinkit:

Toimi näin

Ilmoita vesimittarin lukema, kun vesilaitos sitä tiedustelee.

Tausta ja lainsäädäntö

Vesilaitoksen toimittama talousvesi on maksullista. Asunto-osakeyhtiöissä asukkaat maksavat vedestä yleensä kuukausittain. Pienet kiinteistöt, kuten omakotitalot, maksavat vesimaksun muutaman kerran vuodessa. Puhtaan veden hintaan vaikuttavat vedenoton, veden käsittelyn ja jakeluverkoston kustannukset.

Kiinteistökohtaiset vesimittarit mittaavat veden kulutusta.

Myös jäteveden käsittely on maksullista. Hinta muodostuu viemäriverkoston ja jäteveden käsittelyn kustannuksista. Jäteveden käsittely on tavallisesti kalliimpaa kuin puhtaan veden osto. Sako- ja umpikaivolietteiden ja esimerkiksi kanaloiden pesuvesien käsittelymaksut ovat korkeampia kuin tavanomaisen talousjäteveden käsittelymaksut.

Vesihuoltolakihttp://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/2001/20010119

Verkkoasiointi

Vesimittarilukeman ilmoitus

Kulutus-Web -palvelussa pääset ilmoittamaan veden kulutuslukeman sähköisesti. Kulutus-Web on sähköinen palvelu, joka mahdollistaa asiakkaalle mm. vesimittarin lukeman ilmoittamisen sähköisesti, sekä kiinteistön aiempien kulutustietojen seuraamisen. Lisäksi palvelusta selviää vesi-ja jätevesimaksun sekä perusmaksun osuudet. Myös palautteen lähettäminen vesilaskutukseen on mahdollista tämän palvelun kautta.

Kirjautuminen ohjelmaan tapahtuu kirjoittamalla kulutuspisteen numeron ja vesimittarin numeron niille varattuihin kenttiin. Nämä numerot löytyvät vesimittarin luentakortista tai vesilaskumme oikeasta yläkulmasta.

Verkkoasiointi

Puhelinasiointi

Vesihuoltolaitoksen laskutuksen asiointi

Utajärven kunnan vesihuoltolaitoksen laskutuksen tuottaa Monetra Oulu Oy. Puhelinasioinnin lisäksi asiointi on mahdollista sähköpostitse: myyntireskontra.utajarvi@monetra.fi.

Puhelin

Vesihuoltolaitoksen laskutuksen puhelinasiointi
+358405384246