Ohita päävalikko
Takaisin etusivulle
Avaa päävalikkoSulje päävalikko  
Ohita sivuvalikko

Työmatkatuki toisella paikkakunnalla työskentelevälle

Utajärven kunta tukee kunnassa asuvan ja kirjoilla olevan henkilön työssäkäyntiä toisella paikkakunnalla. Työmatkatuen tarkoituksena on mahdollistaa kunnassa asuminen sekä tukea toisella paikkakunnalla työssä käymistä.

Toimi näin

Tulosta ja täytä hakemus, ja toimita kuntaan osoitteella: Utajärven kunta, kunnanjohtaja, Vanhatie 46, 91600 Utajärvi.

Lisätietoja asiasta antaa hallintojohtaja puh. 040 661 5230.

Työmatkatuen myöntämisehdot ovat:
Utajärvellä kirjoilla oleva toisella paikkakunnalla työssäkäyvä henkilö on tukeen oikeutettu.
Tuen saajan kotikunnan tulee tilastointipäivänä ja koko vuoden olla ollut Utajärven kunta. Kotikunta määräytyy kotikuntalain (201/1994) 2 §:n ja verotusmenettelystä annetun lain (1558/1995) 5 §:n mukaisesti. Tilastointipäivä on edellisen vuoden viimeinen päivä.
Toisella paikkakunnalla työskentelyn on tullut kestää vähintään kuusi kuukautta, joka todistetaan työnantajan antamalla todistuksella. Mikäli todistus puuttuu tai sitä ei ole allekirjoitettu, hakemus hylätään.
Tukea myönnetään vahvistetussa verotuksessa hyväksyttyjen matkakustannusten perusteella. Vuonna 2021 tuki myönnetään vuoden 2020 vahvistetun verotuksen tietojen mukaisesti. Utajärven kunnassa tukeen osoitetaan elinvoimapalveluiden budjetista 5000 euroa ja se jaetaan tukeen oikeutettujen kesken hyväksyttyjen matkakustannusten suhteessa kuitenkin siten, että työmatkatuen enimmäismäärä on rajoitettu 500 euroon.
Tukea maksetaan ainoastaan siinä tapauksessa, että matkakustannukset ylittävät verottajan hyväksymän matkakustannusten vähennyksen enimmäismäärän 7000 euroa.
Tuen myöntämisestä päättää kunnanjohtaja. Myönnetty tuki maksetaan hakijalle marraskuun loppuun mennessä. Tuen hakuaika päättyy 31.10.2021.
Tuki on sen saajalle veronalaista tuloa.

Korvaus tulee hakea 31.10.2021 mennessä. Määräajan jälkeen saapuneita hakemuksia ei oteta huomioon.

Lomakkeet

Hakemus työmatkatuesta

Lomakkeella haetaan työmatkatukea, jolla Utajärven kunta tukee kunnassa asuvan ja kirjoilla olevan henkilön työssäkäyntiä toisella paikkakunnalla.

Lomakkeen toimitustiedot

Utajärven kunta, kunnanjohtaja
Vanhatie 46
91600 UTAJÄRVI

Tulostettava lomake

Hakemus työmatkatuesta (PDF)
Sivun sisältö tuotu Suomi.fi-palvelusta 31.03.2022 17:50
siirry suomi.fi palveluun

Käytämme evästeitä sivuston toiminnoissa, sosiaalisen median ominaisuuksien tarjoamiseen ja liikenteen analysointiin.
Tietoa sivustosta