Ohita päävalikko
Takaisin etusivulle
Avaa päävalikkoSulje päävalikko  
Ohita sivuvalikko

Maaseutuyrittäjän palvelut

Utajärven ja Iin kunnat sekä Oulun ja Pudasjärven kaupunki ovat solmineet yhteistoimintasopimuksen maaseutuhallinnon tehtävien järjestämisestä.

Maaseutuhallinto järjestetään isäntäkuntamallilla, jossa Oulun kaupunki toimii hallinnoivana kuntana.

Ohjeita maataloustukien hakemiseen ja tukioppaat:

Toimi näin

Ota yhteyttä jos tarvitset palvelua, tai lisätietoja palvelusta.

Verkkoasiointi

Vipu – Viljelijän verkkoasiointi

Vipu on viljelijöiden verkkoasiointipalvelu. Vipu-palvelussa voit laatia sähköisen tukihakemuksen ja tarkastella oman maatilasi tukihakemustietoja ja karttakuvia. Voit selailla maatilasi tietoja ja hyödyntää karttatoimintoja myös tukihaun ulkopuolella.

Vipu-palvelun käyttöön tarvittavat oikeudet voit hakea oman kuntasi maaseututoimistosta lomakkeella 457. Kunnan maaseutuelinkeinoviranomainen neuvoo sinua tunnusten hakemisessa ja Vipu-palvelun käytössä sekä tukihakuun liittyvissä kysymyksissä.

Voit kirjautua Vipu-palveluun
* henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksilla
* mobiilivarmenteella
* sähköisellä henkilökortilla eli HST-kortilla.

Vipu-palvelu toimii parhaiten Google Chrome- ja Mozilla Firefox -internetselaimilla. Käytä aina selaimen uusinta päivitystä tietosuojan ja ajantasaisten toimintojen takia.

Hyrrä – maaseudun tukien sähköinen asiointipalvelu

Voit asioida Hyrrässä yrityksen tai organisaation puolesta tai kirjautua sisään yksityishenkilönä. Asioidaksesi yrityksen tai organisaation puolesta, sinulle on myönnettävä oikeudet Katso-palvelussa. Tunnistautumiseen tarvitset henkilökohtaiset verkkopankkitunnukset, mobiilivarmenteen tai sähköisen henkilökortin.

Maaseudun yritys- ja hanketuet, neuvontakorvauksen, maatiloille tarkoitetut investointi- ja aloitustuet sekä kalataloustuet voit hakea sähköisesti Hyrrä-verkkopalvelun kautta. Ota yhteyttä ELY-keskukseen tai Leader-ryhmään ennen hakemuksen tekemistä. Hanketta kannattaa suunnitella ja ohjeisiin perehtyä ennen Hyrrään kirjautumista.

Hyrrä-palvelu toimii parhaiten Google Chrome- ja Mozilla Firefox -selainten uusimmilla versioilla. Tyhjennä välimuisti ja käytä selaimen Yksityinen selaus -toimintoa. Kirjaudu sitten vasta Hyrrään.

Lomitusnetti

Lomitusnetissä hoidat sähköisesti maatalouslomituspalveluihin liittyviä asoitasi. Voit tehdä sähköisen vuosilomahakemuksen tai sijaisapuhakemuksen. Voit myös ilmoittaa loma-ajankohdan (lomituspyyntö). Voit tarkistaa jäljellä olevat vuosilomapäiväsi ja seurata hakemuksesi käsittelyn tilaa. Ilmoita myös maatalousyrityksessäsi tapahtuneista muutoksista.

Kirjaudu Lomitusnettiin henkilökohtaisilla pankkitunnuksillasi.

Aukioloajat

Maanantai 00:00 - 00:00
Tiistai 00:00 - 00:00
Keskiviikko 00:00 - 00:00
Torstai 00:00 - 00:00
Perjantai 00:00 - 00:00
Lauantau 00:00 - 00:00
Sunnuntai 00:00 - 00:00

Yhteystiedot

Maaseutupalveluiden asiointipiste

Utajärven maaseutupalveluiden vastaava uusi asiamies aloittaa huhtikuun alussa. Siihen saakka voitte ottaa yhteyttä muihin Oulun kaupungin maaseutuasiamiehiin. Asiakirjojen vastaanotto on edelleen Utajärven Asiointipisteessä.

Puhelin

Tihinen Heikki
+358447032386

Pietilä Ahti
+358405733149

Nissi Hannu
+358405404581

Sähköposti

heikki.tihinen@ouka.fi
ahti.pietila@ouka.fi
hannu.nissi@ouka.fi

Käyntiosoite

Vanhatie 46
91600 UTAJÄRVI

Aukioloajat

Maanantai 08:00 - 16:00
Tiistai 08:00 - 16:00
Keskiviikko 08:00 - 16:00
Torstai 08:00 - 16:00
Perjantai 08:00 - 16:00

Verkkosivu

Neuvojarekisteri

Löydät maatilallesi sopivan neuvojan neuvojarekisteristä. Valitse neuvoja rajaamalla kunnan, neuvontaosion, asiasanan tai kielen avulla.

Neuvojarekisteri toimii parhaiten seuraavilla selaimilla: Mozilla Firefox (uusin versio) ja Google Chrome (uusin versio)

Sivun sisältö tuotu Suomi.fi-palvelusta 15.01.2020 06:17
siirry suomi.fi palveluun