Ohita päävalikko
Takaisin etusivulle
Avaa päävalikkoSulje päävalikko  
Ohita sivuvalikko

Varhaiskasvatuksen vuorohoito

Vuorohoidon järjestämisen periaatteet tulee sopia, jotta voidaan taata lasten turvallisen ja laadukkaan hoidon järjestäminen epäsäännöllisinä aikoina. Lisäksi työvuorojen suunnittelu helpottuu, kun hoitoajat saadaan riittävän aikaisin ja pystytään varmistamaan henkilökunnan riittävyys kaikissa työvuoroissa. Huvikumpuun on toimitettava molempien huoltajien osalta työvuoroluettelo/todistus epäsäännöllisistä työ- tai opiskeluajoista.

Vuorohoitoon ei ole subjektiivista varhaiskasvatusoikeutta. Varhaiskasvatuslain (1.9.2018 13 §) mukaan vuorohoitoa järjestetään iltaisin, öisin, viikonloppuisin ja arki- ja juhlapyhinä päiväkodeissa tai perhepäivähoidossa. Vuorohoitoa on järjestettävä tarpeen mukaisessa laajuudessa lapselle, joka tarvitsee sitä vanhemman tai muun huoltajan työssäkäynnin tai opiskelun vuoksi (1.9.2018 13 §).

Lasten vuorohoidolla tarkoitetaan tässä klo 17 – 6.30 välisenä aikana sekä viikonloppuisin ja pyhinä järjestettävää lasten hoitoa. Vuorohoidossa lasten hoitoajat perustuvat vanhempien/huoltajien työvuoroihin. Lapsen hoitoaika on vanhemman/huoltajan työaika + työmatkat. Huvikumpuun on toimitettava molempien huoltajien osalta työvuoroluettelo/todistus epäsäännöllisistä työ- tai opiskeluajoista.

Pikalinkit:

Toimi näin

Pyydä tarvittaessa lisätietoja palvelusta varhaiskasvatuspalveluiden esimieheltä.

Kenelle ja millä ehdoin

Voitte hakea lapsellenne vuorohoitopaikkaa, jos käytte vuorotyössä tai opiskelette iltaisin.

Varhaiskasvatuksen vuorohoitoa voi saada lapsi, joka ei ole vielä oppivelvollinen. Myös oppivelvollisuusikäinen voi saada varhaiskasvatusta, jos erityiset olosuhteet sitä vaativat eikä hoitoa voi muuten järjestää.

Tausta ja lainsäädäntö

Lapsi voi saada vuorohoitopaikan silloin, kun hänen vanhempansa tai muu huoltajansa tekee vuorotyötä tai opiskelee iltaisin. Vuorohoidossa lapsi osallistuu varhaiskasvatukseen esimerkiksi iltaisin, öisin, viikonloppuisin tai arki- ja juhlapyhinä.

Varhaiskasvatuksen vuorohoito järjestetään päiväkodissa tai perhepäivähoidossa.



Varhaiskasvatuslakihttps://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2018/20180540

Verkkoasiointi

Hakemus varhaiskasvatukseen

Utajärven kunnassa on käytössä sähköinen varhaiskasvatushakemus. Hakemukset tehdään Utajärven kunnan Wilmassa.

Jos hakemuksen tekijällä ei ole aiempaa tunnusta Utajärven kunnan Wilmaan, hakemuksen tekemisen aloitetaan alla olevasta linkistä.

Jos hakemuksen tekijällä on jo tunnus Utajärven kunnan Wilmaan, hakemuksen tekeminen aloitetaan valitsemalla Wilmaan kirjautumisen jälkeen Wilman asetuksista "Varhaiskasvatus", ja "Tee varhaiskasvatushakemus".

Utajärven kunnan Wilma

Utajärven kunnan Wilma on opetustoimen ja varhaiskasvatuksen yhteinen asiointikanava.

Alaikäisten opiskelijoiden huoltajat seuraavat ja selvittävät Wilman kautta opiskelijan poissaoloja, viestivät opettajien kanssa ja lukevat koulun tiedotteita.

Opiskelijat valitsevat Wilmassa kursseja, seuraavat suorituksiaan, lukevat tiedotteita ja viestivät opettajien kanssa.

Opettajat syöttävät Wilman kautta arvioinnit ja poissaolot, päivittävät henkilötietojaan ja viestivät opiskelijoiden ja huoltajien kanssa.

Wilman kautta vanhemmat voivat tehdä Wilmassa hakemuksen varhaiskasvatukseen, päiväkodin henkilökunnalle ja lukea varhaiskasvatuksen tiedotteista.

Verkkoasiointi

Yhteystiedot

Keisarintien päiväkoti

Päiväkodin tilat on suunniteltu valoisiksi, turvallisiksi ja pienryhmätoiminnan mahdollistaviksi. Talossa on oma liikuntasali ja monipuolisesti liikuntavälineitä, sali on käytössä päivittäin. Salissa on videotykki ja monipuoliset musiikin ja muun median toistolaitteet. Verstaassa lasten on hyvä tehdä naulaus-, ruuvaus-, liimaus-, maalaus- yms. töitä asianmukaisilla työkaluilla. Kotikeittiössä lapset voivat leipoa ja tilaa käytetään myös mediakasvatukseen; siellä sijaitsee päiväkodin yhteinen älytaulu, ryhmillä on käytössä myös iPad laitteita. Päiväkodissa on jakelukeittiö, jossa voi tarvittaessa myös valmistaa ruokaa. Päiväkodin piha on suuri ja siellä paljon kiinteitä leikkivälineitä, iso asvaltoitu alue pyörillä ajeluun ja kiinteä maamäki talvisin mäen laskuun ja kesäisin kiipeilyyn.

Koiramäen ryhmä 1-2 -vuotiaille, Vaahteramäen ryhmä 2-3 -vuotiaille sekä Kissankulman ja Tassulan 3-6 -vuotiaiden ryhmät. Huvikummun vuorohoitoryhmässä lapset ovat 1-6-vuotiaita. Esiopetus on järjestetty koululla. Esiopetusikäisille toimii päiväkodissa esiopetusta täydentävä varhaiskasvatusryhmä ennen ja jälkeen esiopetuksen. Kissankulman ja Tassulan ryhmät sijaitsevat erillisrakennuksessa Hyvinvointitalon yhteydessä, käyntiosoite on Kirkkokatu 32.

Varhaiskasvatuksen esihenkilön toimisto sijaitsee Utajärven Keisarintien päiväkodissa päiväkotiryhmien lisäksi. Varhaiskasvatuksen esihenkilön toimistossa voi asioida kaikkeen varhaiskasvatukseen, yksityisen hoidontukeen yms. liittyvissä asioissa.

Puhelin

Varhaiskasvatuksen esihenkilö
+358505213748

Päiväkotiryhmä Vaahteramäki
+358503826754

Päiväkotiryhmä Huvikumpu
+358503063237

Päiväkotiryhmä Kissankulma
+358503826236

Päiväkotiryhmä Koiramäki
+358503827220

Keittiö
+358504441193

Päiväkotiryhmä Tassula
+358406307160

Päiväkotiryhmä esiopetusta täydentävä ryhmä
+3584046173406

Sähköposti

sanna.valkonen@utajarvi.fi
kissankulma@utajarvi.fi
vaahteramaki@utajarvi.fi
koiramaki@utajarvi.fi
huvikumpu@utajarvi.fi
varhaiskasvatus@utajarvi.fi
tassula@utajarvi.fi

Käyntiosoite

Kirkkotie 36
91600 UTAJÄRVI

Postiosoite

PL 18
91601 UTAJÄRVI

Lomakkeet

Varhaiskasvatuspaikan irtisanominen

Lomakkeella irtisanotaan voimassaoleva varhaiskasvatuspaikka

Lomakkeen toimitustiedot

Utajärven kunta, Keisarintien päiväkoti
Kirkkotie 36
91600 UTAJÄRVI
Sivun sisältö tuotu Suomi.fi-palvelusta 14.01.2024 15:45
siirry suomi.fi palveluun

Käytämme evästeitä sivuston toiminnoissa, sosiaalisen median ominaisuuksien tarjoamiseen ja liikenteen analysointiin.
Tietoa sivustosta